Roverklan

Man kan blive rover, når man er fyldt 17 år.

Herunder kan der læses om hvad vi går og foretager os og et af vores projekter.

Ordet Rover kommer af engelsk og betyder vandringsmand. Folk, der vandrer meget, som f.eks. hyrder, har gennem alle tider haft vandrestave. Rovere er friluftsfolk, som kommer meget omkring. Men også i overført betydning er roverarbejdet altid i bevægelse. Derfor er vandrestaven rovernes kendetegn. En tveje er en kløftet vandrestav, som giver et ekstra godt greb. Rovermærkets tre felter symboliserer emnerne i rovernes arbejde: Natur, samfund og livssyn. Felterne adskilles af en tveje, som er roverarbejdets logo.


Rovere samles i en klan ligesom spejdere samles i en trop og ulve i en flok. Ligesom spejderne kan deles i patruljer kan klanen deles op i sjak. Enten faste sjak eller typisk sjak som nedsættes i en periode til at løse en bestemt opgave eller simpelthen bare for at dele klanen op til forskellige aktiviteter. Kodeordene for klanen er: Klanting, kollektiv ledelse og rovernes arbejdsstof: Natur, Samfund og Livssyn.

I Silkeborg hedder Roverne Klan Troldbjerg. Klan Troldbjerg består af rovere i forskellige aldre, både af år og spejderalder.

Klan Troldbjerg er dannet efter Korpslejren 2005, og er siden blevet større og mere aktiv, med 2 månedlige møder, hvor vi mødes den første weekend i hver måned samt hver tredje onsdag. Vi mødes fordi vi ikke kan få nok af spejderarbejde og den udvikling det giver os. Hertil kommer udfordringerne, oplevelser, ture og lejre. Både nationalt og internationalt. Indholdet af vores møder varierer meget. Det kan være alt lige fra pionering, tage mærker, virksomhedsbesøg eller af mere humoristisk karakter. I klanen deltager vi årligt på ture som Spejdernes lejr i Holstebro i 2012 eller Silkeborg gruppes egen sommerlejr. Det er jo rart at komme udenlands en gang i mellem, så derfor har vi også været i Sverige i 2008 og i 2013 gik turen til Stavanger på den norske landslejr i Stavanger. De sidste par gange har vi været rundt i de Nordiske lande(Færøerne 2014, Grønland 2015 og Island 2016), med en enkel afstikker til Israel i 2016.

Ligeledes har vi arrangeret spejderløb for spejderne i Silkeborg gruppe, som f.eks. Kaptajn Cook, spionløb samt afgivet instruktører til PL/PA..

Vores møder holdes normalt i Nybohytten, men dette kan variere alt efter hvad vi skal lave.

 

 

 


Hvis du vil vide mere om  roverne, mødetider og mødesteder, så kontakt:

Klanleder og kontaktperson for klanen er Peter Hinnerfeldt, kan træffes på 30 54 38 46

 

Husk vores
LOPPEMARKED
på Hagemannsvej 16,
hver mandag kl. 15-17


kom og aflever dine
brugte lopper,
og se om du kan finde
nogle nye

 


Silkeborgspejderne

 

 


 

Besøg Trollhytten's hjemmeside

www.trollhytten.dk

 


 

KFUM-Spejdernes webshop:

KFUM-Spejderne Silkeborg | Hagemannsvej 16 | 8600 Silkeborg | cvr. 18 21 43 42 | kontakt@silkeborggruppe.dk

  • Mastercard (Udenlandske kort), Debit Mastercard, Mastercard DK
  • VISA/Dankort